06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Malzemeler
8 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur (500 gr)
7 çorba kaşığı sıvı yağ (100 ml)
3 su bardağı su (750 ml)
200 gr hellim veya çedar ya da taze kaşar peyniri
6 yaprak taze nane
1 demet maydanoz
7 adet yeşil biber (iri parçalar halinde doğranmış)
2 adet kuru soğan
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı
Soğanı kıyın, bulgurları ayıklayıp, yıkayın ve süzün
Patlıcanları alacalı cm'lik küpler halinde kesin ve tuzlu suda, en az 30 dk, bekletin Daha sonra patlıcanları süzün ve kurulayın
Patlıcanları ve biberleri kızartın
Soğanları, 7 çorba kaşığı yağda, kavurun Bulguru ilave edin ve 2-3 dk daha kavurun
3 bardak su ilave edip; pilavı kısık ateşte, suyunu çekene kadar (15-20 dk kadar) pişirin Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle lezzetlendirin
Yeşil biber ve patlıcanları bulgura ilave edin 3-4 dk daha ateşte tutup, ateşten alın
Peyniri küp küp kesin, kıyılmış maydanoz ve naneyle birlikte pilavınıza ilave edin ve 10 dk dinlendirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|