Yalnız Mesajı Göster

Makarna Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Kebabı



Malzemeler:


500 gr (1 Paket) Makarna

100 gr Rendelenmiş kaşar peyniri

200 gr Az yağlı dana kıyması

300 gr Kuru Soğan

1/5 Demet Maydanoz

2 Adet Limon

50 gr Tuz

Sos İçin:

400 ml Süt,

100 gr Un,

3 Adet Yumurta,

100 ml Zeytinyağı

Gereçler:

6-7 Litre hacimli büyük bir tencere,

Yaklaşık 25 x 30 cm büyüklükte fırın tepsisi


Yapılışı


Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır

Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt su kaynatılır Su kaynadıktan sonra 50 gr tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder

Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız Haşlanan makarnayı süzünüz Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz

Rendelenmiş 100 gr kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız

Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz


SOSUN HAZIRLANIŞI


50 gr zeytinyağını 100 gr Un ile birlikte kavurunuz

400 ml Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz

Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz

Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz

Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla