06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Kebabı
Malzemeler:
500 gr (1 Paket) Makarna
100 gr Rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr Az yağlı dana kıyması
300 gr Kuru Soğan
1/5 Demet Maydanoz
2 Adet Limon
50 gr Tuz
Sos İçin:
400 ml Süt,
100 gr Un,
3 Adet Yumurta,
100 ml Zeytinyağı
Gereçler:
6-7 Litre hacimli büyük bir tencere,
Yaklaşık 25 x 30 cm büyüklükte fırın tepsisi
Yapılışı
Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır
Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt su kaynatılır Su kaynadıktan sonra 50 gr tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder
Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız Haşlanan makarnayı süzünüz Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz
Rendelenmiş 100 gr kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız
Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz
SOSUN HAZIRLANIŞI
50 gr zeytinyağını 100 gr Un ile birlikte kavurunuz
400 ml Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz
Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz
Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz
Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız
alıntı
|
|
|