Konu
:
Mantarlı Bohça Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Bohça Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Bohça Pilavı
Gereçler:
Pilavı için:
250 gr
kültür mantarı
1/2 demet dereotu
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Bohçası için:
2 adet yufka
1 yumurta sarısı (çırpılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Mantar, dereotu ve pirinci güzelce yıkayın
Mantarları 4#39;e bölüp, dereotlarını da ince ince kıyın
Bir tencereye zeytinyağı, tereyağı ve mantarları koyup, mantarlar biraz yumuşayana kadar karıştırın
Bu esnada suyu kaynatın
Mantarlar pişince pirinci, dereotunu ve tuzu da mantarların bulunduğu tencereye ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra kaynar suyu ilave edin
Kısık ateşte ağzı kapalı olarak pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirin
Çukur bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 çay bardağı suyu karıştırın
Yufkayı düz bir zemine yayıp zeytinyağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürün
Daha sonra yufkanın karşılıklı iki kenarı ortada buluşacak ve birbirlerine değecek şekilde içe katlayın (üstüste gelmeyecek sadece ortada birbirlerine değecek)
Yufkanın kuru kısımlarına zeytinyağlı karışımdan sürün
Ve bu defa yufkanın diğer kenarlarını ortada birbirlerine değecek şekilde içe katlayın
Yine kuru kısımlara zeytinyağlı karışımdan sürün
Bir bıçak yardımıyla yufkanızı artı işareti ile dörde bölün
Tenceredeki pilavınızı göz kararı 8#39;e bölün
Yufkanın kesilmiş olan parçalarına etli karışımdan koyun
Daha sonra bu parçaları bohça şeklinde katlayın (karşılıklı iki köşeyi ortada üstüste gelecek şekilde kapatın, sonra diğer iki köşeyi de ortada üstüste gelecek şekilde kapatın)
Fırın tepsinizi güzelce yağlayıp bohçalarınızın katlanan kısımları aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Diğer yufkayı da aynı işlemlerden geçirin
Böylece elinizde 8 adet böreğiniz olacak (işte bu nedenle tenceredeki pilavı göz kararı 8#39;e bölmüştük
Böylelikle her bohçanın içinde aynı miktarda malzeme olacaktır)
Yumurtanın sarısını bir kapta çırpıp böreklerin üzerine sürün
180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun!
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul