Konu
:
Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi 4 - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı bulgur
2 adet patlıcan
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çeyrek demet fesleğen
Çeyrek demet dereotu
1 yemek kasığı pul biber
4 su bardağı sıcak su
2 adet patlıcanın soymadan, 1 santimetreküp büyüklüğünde doğrayınız
Orta boy bir tavanın içerisine 1 su bardağı sıvı yağ koyup kızdırın
Kestiğiniz patlıcanları kızgın yağa atıp kızartın
Bir servis tabağının içerisine kağıt havlu koyup kızaran patlıcanları bir kevgir yardımıyla yağı süzülmesi için üzerine çıkarın
2 adet kuru soğanı önce ortadan ikiye küçük küçük kesin
Başka bir orta boy tavanın içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, kızdırın
Sonra içine ince ince doğranmış soğanları atıp altın sarısı rengi alana kadar kavurun
Çeyrek demet fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın
1 limonun kabuğunu rendeleyin
2 su bardağı bulguru, tel süzgecin içerisinde soğuk suyla yıkayın
Kavrulan soğanların içerisine bulguru ekleyip yaklaşık 4-5 dakika pişmeye bırakın
Bulgurlar kavrulduktan sonra içine sırasıyla 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bir adet rendelenmiş limon kabuğunu koyup karıştırın
Üzerine patlıcanları ve 4 su bardağı kaynar suyu ilave edip kaynamaya bırakın
Pilav suyunu çektikten sonra üzerine ince ince doğranmış fesleğen ve dereotunu ekleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul