06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Bulgur Pilavı
Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi - Kabaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

MALZEMELER:
*2 adet küçük kabak,
*1 adet kuru soğan,
*1 diş sarmısak,
*2-3 adet sivri biber,
*2 adet irice domates,
*1 su bardağı pilavlık bulgur,
*1 çay kaşığı toz zerdeçal,
*1/2 çay kaşığı karabiber,
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı,
*3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
*tuz,
*2 su bardağına yakın su,
*10-15 dal maydanoz,
YAPILIŞI:
Yağlar ve doğranmış soğan ve sarmısak tencereye konulur
Sararıncaya kadar karıştırılarak kızartılır
Kabaklar kare kare doğranır ilave edilir,karıştırılarak 5-10 dak beraber kavrulur
Domatesler rondodan küçük parçalar halinde çekilir ilave edilir,karıştırılır,10-15 dak pişirilir,
bulgur,tuz ve su,karabiber ve zerdeçal de ilave edilir,karıştırılır,
tencerenin ağzı kapatılır,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir,
suyunu çekince altı kapatılır,ince doğranmış maydanoz ilave edilip karıştırılır,5-10 dak dinlendirilip yoğurt ile servis yapılır,afiyet olsun

|
|
|