Konu
:
Makarna Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Yapılışı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Yapılışı
makarna hamuru nasıl yapılır - makarna nasıl yapılır - basit makarna yapımı - makarna hamuru yapımı - makarnanın haşlanışıMalzemeler:
- 325 gr Un
- 3 Adet Yumurta
- 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Su
- Tuz
Hazırlanışı:
Mermer tezgah üzerine unu eleyiniz
Üzerine bir tutam tuz serpiniz
Unun ortasını havuz yapınız
Ayrı bir kapta yumurta, zeytinyağı ve suyu iyice karıştırıp, unun ortasına dökün
Unun kenarlarından alarak, hamur haline getiriniz
Hamur kendini toplayınca 5 dakika yoğurunuz
Hamurun üzerini ıslak temiz bir bez ile örtünüz ve 15-20 dakika bekletiniz
Dinlenen hamuru açıp, istenen şekilde kesebilir veya makarna açma makinası kullanabilirsiniz
Makarna Haşlaması
Haşlayacağınız makarnanın en az 3 katı kadar suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynatın
İçine tuz ve 1 yemek kaşığı Zeytinyağı ekleyiniz
Su kaynayınca makarnaları atıp 8-13 dakika pişiriniz
Hemen servis edecekseniz, pişen makarnayı süzüp yağlayınız
Makarnayı sonra servis edecekseniz, süzüp, soğuk sudan geçirip, ayçiçek yağı ile yağlayınız
Üzerini kapatıp, buzdolabında saklayınız
Hazırladığınız makarna soslarını ayrı veya karıştırarak servis edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul