06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Pilav

Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç,
- 5 çorba kaşığı tereyağ,
- 2 adet soğan,
- 200 gr dana bonfile (veya 4 parça ciger) (tamamen etsizde olabilir)
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü,
- 1/2 demet dereotu,
- Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Yapılışı:
Pirinci tuzlu kaynar suda bekletin Yağı tencerede eritin Küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun Bonfileleri küçük küp şeklinde doğrayın Tencereye atıp, soteleyin Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ekleyip, yıkadığınız pirinci katın Pirincin üzerine kaynar su ekleyip, kapağını kapatın Orta ısılı ateşte pilavı pişirin Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip, kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın
|
|
|