06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Makarna
Malzemeler
250 gr beyaz etli balık filetosu
6 çorba kaşığı mayonez
1,5 çorba kaşığı dijon hardalı
1,5 çorba kaşığı krema
1/2 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı taze tarhun (doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı haşhaş
Tuz, karabiber
1 su bardağı makarna
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı safran lifi
Yapılışı
Mayonez, hardal, krema, sirke, tarhun, limon suyu ve haşhaşın yarısını iyice çırpın Tuz, karabiber katın Bir tencere kaynar tuzlu suda makarnayı hafif diri olacak şekilde pişirin Makarnanın pişirme suyundan 50 ml su ayırıp, süzün Makarnayı bir kaba alıp, taze soğan ve balık ile harmanlayın Mayonezli karışıma ayırdığınız makarna haşlama suyunu katıp, karıştırın ve bu karışımı balığa katın, tuz ve karabiber serpin İyice karıştırıp, en az 1, en çok 6 saat buzdolabında dinlendirin Kalan haşhaşı serpip servis yapın
|
|
|