Konu
:
Mantarli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarli Pilav
MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gr mantar
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bardak et suyu
- 2 bardak su
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane
- 1-2 sap Dereotu
YAPILIŞI
Pirinçler tuzlu suda haşlanır
Ayrı bir tencerede tereyağı, sıvı yağ içinde eritilir
Mantarlar içersine atılır ve suyu çekene kadar kavrulur
İçerisine 1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber ve kuru nane atılır
2 bardak et suyu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Haşladığımız pirinç yıkanır ve et suyu iyice kaynayınca içerisine ilave edilir
Üzerine bezelyeler ve dereotu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul