Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Pilav



MALZEMELER


- 2 su bardağı pirinç

- 250 gr mantar

- 2 yemek kaşığı bezelye

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 bardak et suyu

- 2 bardak su

- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane

- 1-2 sap Dereotu

YAPILIŞI


Pirinçler tuzlu suda haşlanır Ayrı bir tencerede tereyağı, sıvı yağ içinde eritilir Mantarlar içersine atılır ve suyu çekene kadar kavrulur İçerisine 1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber ve kuru nane atılır 2 bardak et suyu ilave edilir ve iyice karıştırılır


Haşladığımız pirinç yıkanır ve et suyu iyice kaynayınca içerisine ilave edilir Üzerine bezelyeler ve dereotu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır




Alıntı Yaparak Cevapla