Yalnız Mesajı Göster

Uludağ Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uludağ Pilavı





Malzemeler


- 3 su bardağı pirinç

- 100 gr tereyağı

- 2 su bardağı kestane

- 2 adet kesme şeker

- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et

- 1 çorba kaşığı kuru üzüm

- 1 adet havuç

- 1 adet portakal

- 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar

- Tuz,karabiber

Yapılışı


3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 100 gr tereyağında pirinci kavurun Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin


Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın 20 dakika kısık ateşte pişirin


Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla