Yalnız Mesajı Göster

Kaşarpeynirli, Soslu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarpeynirli, Soslu Pilav



Gereçler:


2 bardak et suyu veya tavuk suyu

2 bardak pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Sosu; 250 dana kıyma

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye

1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)

Tuz- karabiber



Yapılışı:


1 Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın


2 Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun Salça katıp 2-3 dk daha kavurun Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin


3 Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla