Konu
:
Kaşarpeynirli, Soslu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarpeynirli, Soslu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarpeynirli, Soslu Pilav
Gereçler:
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 bardak pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu; 250 dana kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye
1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
Tuz- karabiber
Yapılışı:
1
Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın
2
Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun
Salça katıp 2-3 dk daha kavurun
Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin
3
Pilavı bir tabağa boşaltın
Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul