Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı 13
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı 13
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı 13
Mercimekli Bulgur Pilavı 13 Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 bardak bulgur
100 gr siyah mercimek
4 çorba kaşığı sadeyağ
4 çorba kaşığı margarin
2 bardak etsuyu ya da su
2 kahve kaşığı karabiber
Üzerine garnitür :
5 soğan (büyük)
3/4 bardak çiçek yağı
Bir tencereye 10 bardak su konularak kaynatılır
Bir gece önceden suya konulup ıslatılmış mercimekler bu suya atılır ve iyice pişirilir, suyu süzülerek bir tarafa bırakılır
Sonra bir tencereye ölçülere göre sadeyağ ve margarin konularak kızdırılır ve buna iyice ayıklandıktan sonra yıkanarak süzülmüş bulgur ilâve edilerek kuvvetli ateşte bulgurlar kavrulur
15 dakika kavrulduktan sonra bunlara karabiber, tuz, et suyu ile haşlanan mercimekler ilâve edilerek iyice karıştırılır
Kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir, çok hafif ateşte pilâv dinlendirilir
Bundan sonra soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve bir tavada kızdırılan çiçek yağına atılır ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıla karıştırıla kavrulur ve sonra soğanlar delikli kepçe ile bir tabağa alınır
Pişen pilâv iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine kavrulmuş soğanlar yayılır bundan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul