Konu
:
Tavuklu Ve Mantarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ve Mantarlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ve Mantarlı Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
200 gr tavuk göğüs eti
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr mantar
Tuz
Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Süzüp bol suyla yıkayın
Dereotunu temizleyip kıyın
Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin
Kararmaması için limonlu suda bekletin
Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzüp suyunu ayırın
Eti küçük küçük doğrayın
* Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun
Ocaktan alın
* Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin
Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın
Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin
Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul