Konu
:
Vejetaryen Dereotlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Dereotlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Dereotlu Pilav
Vejetaryen Dereotlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Dereotlu Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 bardak pirinç
1 küçük soğan, çok küçük doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 bardak doğranmış dereotu
1,5 bardak kaynar su
Yeterince tuz ve biber
Küçük bir tencerede tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar karıştırarak pişirin
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın
20 dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce 20 dakika dinlendirin
Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla yavaşça karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul