Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Dereotlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Dereotlu Pilav



Vejetaryen Dereotlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Dereotlu Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak pirinç

1 küçük soğan, çok küçük doğranmış

2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 bardak doğranmış dereotu

1,5 bardak kaynar su

Yeterince tuz ve biber


Küçük bir tencerede tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar karıştırarak pişirin

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın

20 dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce 20 dakika dinlendirin

Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla yavaşça karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla