Konu
:
Kış Sebzeli Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Kış Sebzeli Lazanya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Sebzeli Lazanya
Kış Sebzeli Lazanya Tarifi - Kış Sebzeli Lazanya Yapılışı - Kış Sebzeli Lazanya Malzemeleri
Malzemeler:
16 adet lazanya
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 küçük demet ıspanak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
Hazırlanışı:
Tavaya 4 çorba kaşığı sıvı yağ konur
Isınınca , sırasıyla 5'er dakika ara ile ince doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış ıspanak atılır, sebzeler yumuşayana kadar kavrulur
Diğer tarafta yarım çay bardağı sıvıyağ ve un kavrulur
Un renk almaya başlayınca soğuk süt eklenir
Sürekli karıştırarak cıvık muhallebi kıvamı alana dek pişirilir
En son tuz ve karabiber eklenir
Kavrulan sebzeler sütlü karışıma eklenir, karıştırilir
Uygun büyüklükteki bir fırın kabının tabanına bir miktar sebzeli karışım konur
Üzerine haşlamadan lazanya yerleştirilir
Bu işlem malzeme bitene kadar yapılır
Üzerine rende kaşar serpilir
Fırın kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir
Kare dilimlenerek, sıcak servis yapılır
Not: Lazanya haşlanmadan kullanıldığı için sütlü karışım cıvık hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul