Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Fırın Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Fırın Makarna





İspanakli firin makarna

Malzemeler:
• 500gr veronelli firin makarna

• 750gr ispanak temizlenmis ve dogranmis
• 5 yumurta
• 1 corba kasigi tereyag
• 2corba kasigi un
• 1,5su bardagi sut
• 500gr kasar peyniri rendelenmis
• 1/2caykasigi tuz
• 1 cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1 un tereyagi kavrulur icine sut,ve yumurta aki eklenir
2 muhallebi kivamina gelince tuz,karabiber ,kasar rendesi(300gr)eklenirİspanak sosla karistirilir
3 Veronelli firin makarna kirmadan pisirme onerisine uygun olarak haslanip,suzuldukten sonra malzemenin bulundugu kaba bosaltilir
4 Karisim firin kabina alinir,uzerine yumurtanin kalan sarilari surulur,kalan kasar rendesi(200gr) serpistirilip firina surulur
5 200°Cde 20-25 daakikafirinda tutulduktan sonraustu kizarinca firindan cikartilir
6 Dilimleyerek servis yapilir
AFİYET OLSUN
Makarna pisirme onerisi:
Tencereye 5 litre suyu koyup kaynatiniz kaynayan suya 1 yemek kasigi tuz ilave ediniz1 paket veronelli makarnayi tenceye bosaltinizBir sura karistirinizİstediginiz dirilige gelinceye kadar7-9 dakika pisirinizHemen bir bardak soguk su ilave ederek suzup servir yapiniz



Alıntı Yaparak Cevapla