Konu
:
Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Yalnız Mesajı Göster
Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 kg havuç
1 adet iri soğan
2 kase et suyu
Badem
Fıstık
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir
Ardından havuçlar soyularak halka halka ince şekilde dilimlenir
Tencereye 4 kaşık tereyağı ile 1 kaşık fındık yağı konularak eritilir
Eriyip kızan yağın içerisine 2 kg dilimlenmiş havuç, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanır ve pişmesi için orta ocak ateşe bırakılır
Havuçların iyice yumuşaması ve biraz dibe çökmesi gerekmektedir
1kg kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, sudan geçirilerek düdüklü tencereye yerleştirilir
Eğer düdüklü tencereniz yok ise, normal tencerede daha uzun pişmesi gerekir
2 adet kemik de tenceremize eklenerek üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır
Ortalama 30-40 dakika sonra düdüklü tenceredeki et yumuşamış ve pişmiş olur
1 kase ve 1 su bardağı sarı çeltik pirinç plastik bir kaba konarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynatılmış su eklenerek bekletilir
Etlerin bulunduğu tencerenin altı kapatılarak et suyu bir kaba alınır
Pilav için iri kuru soğan soyularak ince ince doğranır
Tencereye iki kaşık tereyağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı eklenerek soğanlar kavrulur
Soğanlar pembeleştikten sonra 2 kase ve 2 bardak et suyu eklenir
Haşlanmış olan havuçların yarısı pilav tenceresine eklenerek kaynaması beklenir
Havuçlar kaynamaya başladığında pilavın bekletildiği su süzülerek tenceredeki havuçlara eklenir
Ve tencerenin kapağını kapatarak orta ocak ateşte pişmeye bırakılır
Kaynama başladıktan sonra Acem pilavının altı kısılır, aynı pilav yapar gibi suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir
Acem pilavı servis tabağına alınır
Üzeri bir kasede fıstık ve bademle birleşen kuruyemişler üzerine serpiştirilerek süslenir
Ardından yarısını tencerede bıraktığımız haşlanmış havuçlar da Acem pilavının üzerine konularak en üstte haşladığımız parça etleri koyarak servis edebiliriz
İsteğe göre üzerine karabiber serpiştirilebilir
Yemeğimiz 6 kişilik olup, ortalama 50 dakikada yapılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul