Konu
:
Mengen Pilavı - Bolu
Yalnız Mesajı Göster
Mengen Pilavı - Bolu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mengen Pilavı - Bolu
Mengen Pilavı - Şükriye Hanım'ın Mutfağı: Bolu
Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 çay kaşığı tuz
3 bardak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Harcı için;
200 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet domates
7-8 adet mantar
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su ile haşlanır
İçerisinde minimum 15-20 dakika bekletilmesi gerekir
Haşlanan pirinçler birkaç kez sudan geçirilerek beyaz suyu akıtılır
Ardından bir süzgeç yardımı ile suyunun süzülmesi gerekmektedir
Büyük boy pilav pişirebilmeniz için olan tencere orta ocak ateşe konulur
İçerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) konularak eritilir
Eriyen yağın içerisine süzülmüş olan 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir
İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir
Kaynamış olan sudan 3 bardak alınarak pilavın üzerine eklenir
Pilavın suyunu çekmesi gerekmekte olduğundan ortalama bu işlem 15 dakikanızı alabilir
1 adet soğan soyularak küp küp doğranır
Orta boy tava, orta ocak ateşe konularak içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ile doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur
1 adet domates sudan geçirilip soyulduktan sonra küp küp doğranır
1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür
1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak saplarından ayrılır
Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder
Eğer kemik suyu yoksa, pilavın içerisine et bulyon atılır
8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde kesilerek köklerinden ayrılır
Maydanozlar ile dereotu tuzlu ve sirkeli suda bekletilmelidir
Ardından temizlenen yeşillikler de doğranır
Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır
Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir
1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir
Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır
Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır
Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 30 dakika olup, 4-6 kişilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul