Konu
:
Türkistan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Türkistan Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkistan Pilavı
Malzemeler
* 1 kg
havuç
* 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü
* 4 orta boy soğan
* 1 kilo calrose pirinç
* tuz,karabiber,kimyon
* 3 yemek kaşığı salça
Yapılışı
soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuz
isteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiz
tavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta kalınlıkta julien doğradığımız havuçları ekleriz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavurmaya devam ederiz
havuçlarımız yumuşadıktan sonra salçamızı,tuz
az miktarda karabiber ve damak tadına bağlı olarak çok miktarda kimyonumuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırırız
daha sonra 3
5 su bardağı suyumuzu ekleyerek malzemelerimizi pişmeye bırakırız
suyumz koyduğumuz miktarın yarısına kadar gelince daha önceden sıcak suyla ıslattığımız 1 kg
pirincimizi ekleyerek ocağımızı orta ateşe getiririz
suyu çekince altını kısarak bir miktar daha pişiririz
pirinçlerimiz yumuşamaya başladığında üstüne tenceremizde küçük ve hafif bir kapak ki bu bir tabakta olabilir kapatarak,demleriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul