Konu
:
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifi - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Yapılışı - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Bulgur pilâvı:
1/2 kg bulgur
6 çorba kaşığı sadeyağ
2 bardak etsuyu veya su
1 çorba kaşığı tuz
Eti:
4 çorba kaşığı margarin
3 soğan (büyük)
2 domates (büyük)
2 bardak su
750 gr koyun eti
2 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre margarin ile küçük doğranmış soğanlar konularak kavrulur
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış koyun eti buna katılarak kapağı kapatılır ve et, suyunu çekinceye kadar pişirilir
Sonra tuz, karabiber, kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası) ve sıcak su ilâve edilerek iki saat pişirilir
Tencerenin kapağı açılarak karıştırmak suretiyle yemeğin suyu çektirilir
Etler, tamamen suyunu çekince yeniden üzerine ılık et suyu dökülerek ateşten indirilip bir tarafa bırakılır
Başka bir tencere alınarak buna sadeyağ konulur, biraz kızdırılarak içersine ayıklanmış, 2 - 3 su yıkanmış ve süzülmüş bulgur konularak kuvvetli ateşte 10 dakika kavrulur ve buna tuz ile et tenceresi olduğu gibi boca edilir
İyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir
Sonra tencerenin kapağı açılarak ateşten indirilir, üzerine bir peçete örtülüp yeniden kapağı kapatılarak yarım saat demlendirildikten sonra iyice karıştırılar ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul