Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pilav



Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı


Gereçler:

2 bardak pirinç

3 kaşık tereyağı

3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye

Tuz

Yapılışı:

1 Pirinci ayıklayıp yıkayın Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın Yeterince tuz koyun Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin


2 Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla