Konu
:
Bezelyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Pilav
Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı
Gereçler:
2 bardak pirinç
3 kaşık tereyağı
3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye
Tuz
Yapılışı:
1
Pirinci ayıklayıp yıkayın
Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin
Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın
Yeterince tuz koyun
Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin
İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin
2
Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın
Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul