Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Muzlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Muzlu Pilav



Böğürtlenli Muzlu Pilav Tarifi - Böğürtlenli Muzlu Pilav Yapılışı


MALZEMELER

Süt 800 ml

Kahverengi şeker 60 gr

Sap anason 11 adet

Amerikan pirinci 400 gr

Muz suyu 400 ml

Muz 3 adet

Dondurulmuş dağ çayı çözülmüş 300 gr

Dondurulmuş ahududu çözülmüş 300 gr

Sofra şekeri 100 ml

Tarçın

Nane yaprakları (süslemek için)



SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :


Protein 7 gr

Yağ 4 gr

Karbonhidrat 72 gr

= 1510 Kj

360 kcal


HAZIRLANIŞI

Süt şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin Sap anasonu çıkarın Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin Pirinci soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla