Konu
:
Böğürtlenli Muzlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Muzlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Muzlu Pilav
Böğürtlenli Muzlu Pilav Tarifi - Böğürtlenli Muzlu Pilav Yapılışı
MALZEMELER
Süt 800 ml
Kahverengi şeker 60 gr
Sap anason 11 adet
Amerikan pirinci 400 gr
Muz suyu 400 ml
Muz 3 adet
Dondurulmuş dağ çayı çözülmüş 300 gr
Dondurulmuş ahududu çözülmüş 300 gr
Sofra şekeri 100 ml
Tarçın
Nane yaprakları (süslemek için)
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 7 gr
Yağ 4 gr
Karbonhidrat 72 gr
= 1510 Kj
360 kcal
HAZIRLANIŞI
Süt şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın
Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin
Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin
Sap anasonu çıkarın
Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin
Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin
Pirinci soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın
Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul