Konu
:
Alatlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Alatlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alatlı Pilav
Malzemeler :
Yarım kilogram koyun eti
Yarım kilogram bulgur
1 adet soğan
Tereyağı
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı besni üzüm
Tane karabiber
Karanfil
Alatlı Pilav
yemeğinin hazırlanışı:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir
Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın
Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin
Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın
Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin
Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip
Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin
En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul