Yalnız Mesajı Göster

Alatlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alatlı Pilav




Malzemeler :

Yarım kilogram koyun eti

Yarım kilogram bulgur

1 adet soğan

Tereyağı

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı besni üzüm

Tane karabiber

Karanfil


Alatlı Pilav

yemeğinin hazırlanışı:

Alatlı pilav baharatlı pilav demektir Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla