Yalnız Mesajı Göster

Divriği Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Divriği Pilavı



Divriği Pilavı - Divriği Pilavı Yapılışı - Divriği Pilavı Tarifi



Malzemeler:

3 su bpirinç

350 grkuzu eti

3 soğan

1 çay bkuru üzüm

1 çay bbadem

1 su bhaşlanmış nohut

1 çorba ktereyağı

Sıvıyağ

Tuz su

Hazırlanışı:

Bademleri sıvıyağ ve tereyağında kavurmaya başlayın Daha sonra üzerine soğanı ekleyerek iyice kavurun Daha sonra pirinci de ekleyerek bir süre kavurun Sonrasında haşlanmış nohut ve üzümü de ekleyin


Diğer tarafta eti bir başka tencerede kavurun Biraz su vererek pişiriyoruz Yarı kıvamda pişen etleri suyuyla beraber pilavın üzerine ilave edin Kapağı kapalı pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla