Konu
:
Brüksel Lahanalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lahanalı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lahanalı Pilav
Brüksel Lahanalı Pilav tarifi - pilav tarifleri - Brüksel Lahanalı Pilav yapilisi
Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 300 gr
Brüksel lahanası
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, tane karabiber
Tarif
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
Yıkayıp, suyunu süzün
Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın
Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin
Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın
Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın
Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin
Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin
Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin
Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul