Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanalı Pilav



Brüksel Lahanalı Pilav tarifi - pilav tarifleri - Brüksel Lahanalı Pilav yapilisi

Malzemeler

• 2 su bardağı pirinç

• 3 su bardağı tavuk suyu

• 300 gr Brüksel lahanası

• 4 çorba kaşığı tereyağı

• Tuz, tane karabiber

Tarif


Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp, suyunu süzün

Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin


Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin

Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla