Konu
:
Afganistan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Afganistan Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afganistan Pilavı
kabil pilavı - kabil pilavı nasıl yapılır - üzümlü pilavMalzemeler:
1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
200 gram margarin
3 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı kuru üzüm
3 adet havuç
Yeterince tuz, karabiber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Tarifi:
İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim
Eti ilave edip et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim
Et yağına binince 5 su bardağı su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim
Bu arada havuçları yarım parmak uzunluğunda kesip kalınsa 4'e, inceyse 2'ye bölerek sıvıyağda kızartalım
Üzümleri de yıkayıp, süzdükten sonra kızgın yağa sokup çıkaralım
Ayıklayıp yıkayıp tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, kaynayan ete ilave edelim
Yeterince tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte pilavı pişirelim
Suyunu çekmesine 1-2 dakika kala üzerine havuçları ye üzümleri serpiştirip, ağzını kapatalım
Suyunu iyice çekince ocaktan indirip, 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım
Oktay usta
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul