Yalnız Mesajı Göster

Afganistan Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afganistan Pilavı



kabil pilavı - kabil pilavı nasıl yapılır - üzümlü pilavMalzemeler:


1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti

2 adet kuru soğan

200 gram margarin

3 su bardağı pirinç

1/2 su bardağı kuru üzüm

3 adet havuç

Yeterince tuz, karabiber

Kızartmak için;

Sıvıyağ


Tarifi:


İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim

Eti ilave edip et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim

Et yağına binince 5 su bardağı su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim

Bu arada havuçları yarım parmak uzunluğunda kesip kalınsa 4'e, inceyse 2'ye bölerek sıvıyağda kızartalım

Üzümleri de yıkayıp, süzdükten sonra kızgın yağa sokup çıkaralım

Ayıklayıp yıkayıp tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, kaynayan ete ilave edelim

Yeterince tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte pilavı pişirelim

Suyunu çekmesine 1-2 dakika kala üzerine havuçları ye üzümleri serpiştirip, ağzını kapatalım

Suyunu iyice çekince ocaktan indirip, 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım




Oktay usta


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla