Konu
:
Börülceli Muğla Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Börülceli Muğla Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börülceli Muğla Pilavı
börülceli pilav nasıl yapılır - muğla usulü pilav - börülce ile pilav tarifi - börülceli bulgur pilavıMalzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı uzun biber
1 adet yeşil çarliston biber
½ yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı sıcak et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı dereotu
1 çay kaşığı taze nane
Yapılışı:
Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın
Soğanı da tavla zarı formunda yemeklik doğrayın
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın
Üzerine soğanı ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun
Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirin
Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve haşlanmış börülceyi de katıp birkaç kez karıştırın
Son olarak, sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tencerenin kapağını kapatın
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, bulgur suyunu iyice çekinceye kadar pişirin
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin
Tencerenin kapağını kapayın ve yemeği 25 dakika kadar dinlendirin
Üzerine ince doğranmış dereotunu ve naneyi ilave edin
Sıcak sıcak servise sunun
Not: Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin
Ertesi sabah süzüp bol suyla 25-30 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün, ya da konserve börülce kullanın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul