Konu
:
Tavuklu Duvaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Duvaklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Duvaklı Pilav
Tavuklu Duvaklı Pilav Tarifi - Tavuklu Duvaklı Pilav Yapılışı - Tavuklu Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Duvaklı Pilav
Malzemeler :
2 Yufka
1 Tavuk Gögsü
3 Su B
Pirinç
1 Kuru Soğan
2 Çorba K
Dolmalık Fıstık
2 Çorba K
Kuş Üzümü
Sıvıyağ
Tuz,Tavuk Suyu
Hazırlanışı :
Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz
Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz
Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz
Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz
İyice kavurduktan sonra tavuk suyu ve normal suyu ekliyoruz
Tuzunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz
Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz
Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul