Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Duvaklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Duvaklı Pilav



Tavuklu Duvaklı Pilav Tarifi - Tavuklu Duvaklı Pilav Yapılışı - Tavuklu Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Duvaklı Pilav

Malzemeler :


2 Yufka

1 Tavuk Gögsü

3 Su B Pirinç

1 Kuru Soğan

2 Çorba K Dolmalık Fıstık

2 Çorba K Kuş Üzümü

Sıvıyağ

Tuz,Tavuk Suyu


Hazırlanışı :


Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz


Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz İyice kavurduktan sonra tavuk suyu ve normal suyu ekliyoruz Tuzunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz


Piştikten sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla