Konu
:
Kadırga Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kadırga Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadırga Pilavı
Kadırga Pilavı Tarifi - Kadırga Pilavının Yapılışı - Kadırga Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
200 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tuzsuz antep fıstığı
4 adet orta boy domates
1/4 demet kıyılmış dere otu
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
80 gram taze kaşar peyniri
8 su bardağı su
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Yarım saat öncesinden ıslattığınız pirinci süzüp tereyağında kavurun
Antepfıstığını ve bademi 5 dakika kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun
Ayrı bir tencerede kaynattığınız suyun içine kuşüzümü, badem, antepfıstığı, küp doğranmış domates, dereotu ve tuz ekleyin
Bu karışımı kavrulmuş pirince ekleyin
Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın
Pilav suyunu çekince güveç kabına alın
Beşamel sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve sütü ekleyin
Koyulaşınca ocaktan alıp yumurta sarısını ilave ederek pilavın üzerine dökün
Rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul