Konu
:
Etli Çin Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Çin Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Çin Pilavı
etli pilav - Çin usulü pilav - Çin pilavı - etli pilav yapılışı - etli pilav tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
Yarım kg yağsız dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet iri havuç
1 adet patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır
Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur
Soğan ince doğranır, sıvı yağda pembeleştirilir
Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar pişirilir
Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır
5 dakika sonra ateşten alınır
Yarım saat sonra servise sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul