Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Pilav



Baklalı Pilav tarifi - Baklalı Pilav yapilisi

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

2 su bardağı taze iç bakla

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin;, iç baklayı ise kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün Baklaların zarlarını soyun Tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun Süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin Tuzunu ayarlayın Baklaları ve kıyılmış dereotunu tencereye katarak ateşten alın 15 dakika dinlendirip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla