Konu
:
Hamsi Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Pilavı
Hamsi pilavı:
1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir
Ve yan taraftaki tabakta bekletilir
1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır
İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur
Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır
Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir
Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir
Yine iyice karıştırılır
Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır
Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur
kyn:nurideniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul