Yalnız Mesajı Göster

Keşkek Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Pilavı



Keşkek Pilavı tarifi - Keşkek Pilavı yapilisi


MALZEMELER


2 su bardağı aşurelik buğday

3 su bardağı su

250-300 gr kemikli parça et , kuzu eti yada tavuk eti

200 gr tereyağı

Tuz
TARİF


Derin bir tencerenin altına parça etleri koyun

Üzerine yıkanmış buğdayları koyup suyunu ilave edin

Kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatıp 15-20 dk dinlendirin

Ocağı yakıp pilavın tuzunu ilave edin suyunu çekene kadar pişin

Pilav diri kalmışsa tekrar bir miktar kaynamış su ilave edin Pİştikten sonra etleri tiftikleyip karıştırın

Tereyağını tavada kızartın, pilavın üzerine dökün

Güzelce karıştırın ve servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla