06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolonez Soslu Spagetti
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi - Bolonez Soslu Spagetti Yapılışı - Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - Bolonez Soslu Spagetti Malzemeleri
1 paket çubuk makarna
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
sos için; 250 gram orta yağlı kıyma
4 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
1 adet küçük boy havuç
2-3 dal kereviz sapı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve tuz
malzeme listesinden sonra, sosumuzla makarnanın yapımına başlayalım
sosumuza da soğanı doğrayarak başlayalım
elimizden geldiğince ince olarak doğruyoruz
şimdi biberlerimizi de çok ince bir şekilde doğruyoruz
boylamasına bir kaç parçaya kesiyoruz önce
şimdide incecik kıyıyoruz
biberden sonra kereviz saplarını da çok ince doğruyoruz
zaten en belirgin lezzeti bu kereviz sapı veriyor
çok alışık olmadığımız bir lezzet olabilir ama  
denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum
kereviz sapını da doğradık, eğer kereviz sapı bulamazsak  
1 çorba kaşığı kadar kerevizin topan kısmını da rendeleyerek kullanabiliriz
şimdi minik havucumuzu rendeleyerek devam ediyoruz
biber, kereviz ve havuç hemen hemen aynı sertlikte  
beraber atacağımız için aynı tabağa bırakıyoruz
şimdi domateslerimizi rendeleyeceğiz
evet işlemlerimizi tamamladık  
artık pişirme işlemi için ocağımızın yanına gidelim
tavayı ateşe yerleştirdik
4-5 çorba kaşığı kadar sıvı yağımızı tavaya bıraktık
şimdi kıydığımız soğanı ekliyoruz
şeffalaşana kadar kavuruyoruz
soğanımız çok güzel pişti, şimdi sıra kıymada
tane tane olması için önce eziyoruz
sürekli karıştırarak kavuruyoruz
kıyma bıraktığı suyu çekmeye başladı
1 çorba kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz
2-3 dakika daha kavuruyoruz
havuç, kereviz sapı ve biberi kavurduğumuz salçalı, kıymalı  
karışımın üzerine ekliyoruz
malzemeler solana kadar kavurmaya devam ediyoruz
şimdi rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz
tuzu  
ve karabiberi serpiyoruz
domates şeklini kaybedene kadar  
salça gibi olana kadar pişecek
bunun için, bunu arka ocağa bırakalım
biz makarnayı haşlamak üzere, tencereyi yerleştirelim
6 su bardağı suyu  
1 tatlı kaşığı tuzu  
ve 3 çorba kaşığı ayççek yağını bırakalım
ve kaynayana kadar bekleyelim
su kaynadı, spagetti makarnamızı bu şekilde bırakıyoruz
yumuşadıkça iteceğiz ve suyunu çekene kadar pişireceğiz
makarnalar tamamen suya girdi, şimdi kapağını kapatacağız
10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişireceğiz
evet süremiz doldu, alarmımızı kapatalım
makarnamız pişti, makarnayı kapatalım
sosumuz hala pişiyor, onu da kapatalım
ve artık servise geçebiliriz
evet şimdi servise sunalım
makarnamızın kapağını açalım
gördüğünüz gibi, çektirerek de tane tane pişirebiliyoruz
servis tabağımıza aktaralım
bu kadar yeterli
şimdi bolonez sosumuzu üzerine bırakalım
|
|
|