Konu
:
Bademli Tavuk Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Tavuk Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Tavuk Pilav
Bademli Tavuk Pilav Tarifi - Bademli Tavuk Pilav Yapılışı - Bademli Tavuk Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuk Pilav
Malzeme Listesi:
3 Su B
Pirinç
1 Çay B
Badem
1 Çay B
Arpa Şehriye
2 Çorba K
Tereyağı
Sıvıyağ
1 Tavuk Göğsü
Tavuk Suyu
Tuz
Pilav Yemekleri, Pilav Tarifleri
Hazırlanışı:
Tavuğu haşlayıp süzüyoruz
Haşlanmış tavuğu tiftikliyoruz
Suyunu ayırıyoruz
Sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz
Arpa şehriye ve bademi koyup kavuruyoruz
Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Tereyağını katıp karıştırıyoruz
Pirinçlerde kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyunu döküyoruz
Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz
Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Pilav suyunu çektikten sonra üzerine tavuklarını koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul