Konu
:
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Tarifi - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Yapılışı - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Malzeme Listesi
3 Tavuk But
1 Kase Kayısı
1 Çay B
Kuru Üzüm
2 Çorba K
Badem
1 Çorba K
Hardal
1 Çorba K
Bal
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber
Pilavı İçin:
3 Su B
Pirinç
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Et Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tencereye sıvıyağ döküyoruz
Bademleri ekleyip kavuruyoruz
Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz
Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz
Tuz ve karabiber ekliyoruz
Kuru kayısıları doğruyoruz
Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz
Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz
Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz
Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz
Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz
Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz
Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz
Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz
Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz
Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul