Konu
:
Şehriyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Pilav
Şehriyeli Pilav Tarifi - Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır - Şehriyeli Pilav Malzemeleri
Malzemeler
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
Tuz
Tarif
Pirinçleri ayıklayın ve bir tencereye koyun, pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak ama kaynar olmayan su ekleyin ve 20 dakika kadar bekletin daha sonra süzün
Bir borcam tencerede tereyağını hafifçe kızdırın
3 bardak suyla, tuz ilave edip kaynamaya bırakın
Diğer tarafta arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin
Yağdan alıp, bol suda 15 dakika haşlayın
Pilav suyu kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte bu tencereye koyun
Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce yüksek sonra orta ısıda pişmeye bırakın
Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırın
Servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul