Konu
:
Sebze Katlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Katlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Katlı Pilav
Sebze Katlı Pilav Tarifi - Sebze Katlı Pilav Yapılışı - Pilav Tarifleri
Malzemeler :
4 Su B
Pirinç
350 Gr
Antrikot
2 Patlıcan
2 Havuç
2 Kabak
2 Patates
1 Soğan
Tereyağı
Su
Tuz
Hazırlanışı
Antrikotları doğrayın
Tencereye sıvıyağ dökün ve etleri kavurun
Soğanı yemeklik doğrayın ve etin tenceresine ekleyin
Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Patlıcanı alacalı soyun
Patlıcanları, havuçları ve kabakları halka halka dilimleyin
Geniş bir tavaya sıvıyağ dökün ve dilimlediğiniz sebzeleri yarı kıvamda soteleyin
Ayrı bir tencereyi yağlayın
Patatesleri soyun ve yuvarlak dilimleyin
Tencerenin zeminine dizin
Pirinci yıkayıp süzün
Patateslerin üzerine pişen eti dökün
Pirincin 3te birini üzerine serpin
Sotelenen sebzelerin yarısını yanyana dizin
Tekrar pirinç koyun
Kalan sebzeleri yerleştirin
Son olarak üzerini pirinçe kapatın
Tuzunu atın
Tereyağını ilave edin
Üzerine sıcak su dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
Piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakın
Oturunca servis tabağına ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul