Yalnız Mesajı Göster

Sebze Katlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Katlı Pilav



Sebze Katlı Pilav Tarifi - Sebze Katlı Pilav Yapılışı - Pilav Tarifleri

Malzemeler :

4 Su B Pirinç

350 Gr Antrikot

2 Patlıcan

2 Havuç

2 Kabak

2 Patates

1 Soğan

Tereyağı

Su

Tuz

Hazırlanışı

Antrikotları doğrayın Tencereye sıvıyağ dökün ve etleri kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve etin tenceresine ekleyin Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın Patlıcanı alacalı soyun Patlıcanları, havuçları ve kabakları halka halka dilimleyin

Geniş bir tavaya sıvıyağ dökün ve dilimlediğiniz sebzeleri yarı kıvamda soteleyin


Ayrı bir tencereyi yağlayın Patatesleri soyun ve yuvarlak dilimleyin Tencerenin zeminine dizin Pirinci yıkayıp süzün Patateslerin üzerine pişen eti dökün Pirincin 3te birini üzerine serpin Sotelenen sebzelerin yarısını yanyana dizin


Tekrar pirinç koyun Kalan sebzeleri yerleştirin Son olarak üzerini pirinçe kapatın Tuzunu atın Tereyağını ilave edin Üzerine sıcak su dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakın Oturunca servis tabağına ters çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla