Konu
:
Kayısılı Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Bulgur Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Bulgur Pilavı
Kayısılı Bulgur Pilavı tarifi - Kayısılı Bulgur Pilavının yapılışı - Bulgur Pilavı tarifi
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
8 kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
30 gr margarin
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeterince tuz
Yapılışı
Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın
Kuş üzümünü ayıklayın
Bulguru yıkayıp süzün
Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin
Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin
Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın
15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz
NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz
Çok şık ve lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul