Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Bulgur Pilavı



Kayısılı Bulgur Pilavı tarifi - Kayısılı Bulgur Pilavının yapılışı - Bulgur Pilavı tarifi

Malzemeler

2 su bardağı bulgur

8 kuru kayısı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

30 gr margarin

2 su bardağı su

1 çay kaşığı zerdeçal

Yeterince tuz


Yapılışı


Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın

Kuş üzümünü ayıklayın

Bulguru yıkayıp süzün

Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin

Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin

Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın

Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin

Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın

15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz

NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz Çok şık ve lezzetli olur


Alıntı Yaparak Cevapla