Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Erişte



Fesleğen Soslu Erişte Tarifi - Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır - Fesleğen Soslu Erişte Malzemeleri




Malzeme Listesi


500 Gram Erişte

500 Gram Mantar

4 Su Bardağı Su

1 Bağ Fesleğen (Taze)

350 Gram Krema

200 Gram Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya parmesan

1 Diş Sarımsak

2 Yemek Kaşığı Tereyağ

1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Karabiber


Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır?


1 Tencereye 4 su bardağı suyu koyup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip kaynatın


2 Kaynayan suya erişteyi atıp 15 dakika haşlayınHaşlandıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzün


3 Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyunİçerisine ince kıyılmış taze fesleğen ve mantarları ekleyip 5 dakika soteleyin


4 Mantar ve fesleğen sotelendikten sonra içerisine rendelenmiş sarımsağı, kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın


5 Erişteleri servis tabağına alıp, hazırladığınız fesleğenli sosu üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın

Not:




Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla