Konu
:
Fesleğen Soslu Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Erişte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Erişte
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi - Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır - Fesleğen Soslu Erişte Malzemeleri
Malzeme Listesi
500 Gram Erişte
500 Gram Mantar
4 Su Bardağı Su
1 Bağ Fesleğen (Taze)
350 Gram Krema
200 Gram Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya parmesan
1 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır?
1
Tencereye 4 su bardağı suyu koyup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip kaynatın
2
Kaynayan suya erişteyi atıp 15 dakika haşlayın
Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzün
3
Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun
İçerisine ince kıyılmış taze fesleğen ve mantarları ekleyip 5 dakika soteleyin
4
Mantar ve fesleğen sotelendikten sonra içerisine rendelenmiş sarımsağı, kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın
5
Erişteleri servis tabağına alıp, hazırladığınız fesleğenli sosu üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın
Not:
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul