Konu: But Pilavı
Yalnız Mesajı Göster

But Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

But Pilavı



But Pilavı Tarifi - But Pilavı Yapılışı - But Pilavı Nasıl Yapılır - Amasya Usulü But Pilavı

Malzemeler:

1 ½ kg kuzu but

4 ½ su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı reyhan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz


Yapılışı:

1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır 4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılırPilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir 3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir Kuzu but iri iri parçalara ayrılır Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla