Konu
:
But Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
But Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
But Pilavı
But Pilavı Tarifi - But Pilavı Yapılışı - But Pilavı Nasıl Yapılır - Amasya Usulü But Pilavı
Malzemeler:
1 ½ kg kuzu but
4 ½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:
1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır
4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır
Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur
2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir
3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir
1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır
Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur
Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir
Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir
Kuzu but iri iri parçalara ayrılır
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir
Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur
Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul