Konu
:
Otlu Sakızlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Sakızlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Sakızlı Pilav
Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler:
500 gram basmati pirinci
150 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
750 gr etsuyu veya su
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
1/4 demet ince kıyılmış nane
4 adet taze soğan
1/4 demet hindibağ
Yarım çay kaşığı toz zencefil
4 adet dövülmüş kakule
2 adet damla sakızı
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün
Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin
3-4 dakika kavurun
İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin
4 dakika karıştırarak pişirin
Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin
Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın
Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın
Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul