Yalnız Mesajı Göster

Karalahanalı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahanalı Bulgur Pilavı



Karalahanalı Bulgur Pilavı Tarifi - Karalahanalı Bulgur Pilavının Yapılışı



Malzemeler:


1 demet karalahana

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı pilavlık bulgur

3 diş sarımsak

1 soğan

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Yapılışı:


Bir tencerede bol miktarda su kaynatınKaralahanaları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşlayın

Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için bekletin

Soğan ve sarımsakları kıyın


Pilav tenceresinde sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyin Orta ateşte 3-4 dakika kavurun


2 bardak su ekleyip kaynamaya bırakın

Karalahana yapraklarının suyunu sıkıp ince ince doğrayın Kaynar suya ilave edin


Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin

Tuz ,karabiber ve kırmızı pul biber ilave edip ateşi kısın Kapağı kapalı olarak bulgur suyunu çekene kadar pişirin


Pilavı 10 dakika dinlendirip tahta kaşıkla harmanlayınSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla