Yalnız Mesajı Göster

Şakir Ağa Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şakir Ağa Kebabı



Şakir Ağa Kebabı tarifi - Şakir Ağa Kebabı yapilisi - Şakir Ağa Kebabı nasil yapilir


600 gr dana kiymasi

70 gr rendelenmis kasar peyniri

500 gr patates

3 Çorba kasigi margarin

2 Adet yumurta

1 Adet sogan

1 Dilim bayat ekmek içi

1 Su bardagi süt

Yeteri kadar kirmizi biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı

Kenarlari yüksek bir kek kalibini yaga bulayip, bir kenara birakin

Sütün yarisini bir tencereye koyarak atese oturtun

Buna ufalanmis bayat ekmek içini katin ve karistirin

Bes dakika sonra atesten indirin

Rendelenmis sogani kiymayla birlikte bir tepsiye koyun

Buna sütlü ekmek içini, yumurtalari, tuzu ve karabiberi ekleyip, yogurun

Sonra bu karisimi yaglanmis olan kek kalibinin içine bosaltin ve elinizle her tarafina esit olarak yayin

Üstünü iyice yaglanmis olan kagitla örttükten sonra, orta isili firinda yarim saat pisirin

Patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve ezerek püre haline getirin

Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, atese oturtun

Bes dakika kadar karistirarak pisirin

Pismis eti firindan çikarin ve bir tabaga ters çevirerek bosaltin

Püreyi etin üzerine döküp, kasikla biçimlendirin

Rendelenmis kasar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar firina sürün ve üzer kizarincaya kadar birakin

Yemegi firindan çikarinca üstüne kirmizi biberi serpip, sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla