06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şakir Ağa Kebabı
Şakir Ağa Kebabı tarifi - Şakir Ağa Kebabı yapilisi - Şakir Ağa Kebabı nasil yapilir

600 gr dana kiymasi
70 gr rendelenmis kasar peyniri
500 gr patates
3 Çorba kasigi margarin
2 Adet yumurta
1 Adet sogan
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Su bardagi süt
Yeteri kadar kirmizi biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Kenarlari yüksek bir kek kalibini yaga bulayip, bir kenara birakin
Sütün yarisini bir tencereye koyarak atese oturtun
Buna ufalanmis bayat ekmek içini katin ve karistirin
Bes dakika sonra atesten indirin
Rendelenmis sogani kiymayla birlikte bir tepsiye koyun
Buna sütlü ekmek içini, yumurtalari, tuzu ve karabiberi ekleyip, yogurun
Sonra bu karisimi yaglanmis olan kek kalibinin içine bosaltin ve elinizle her tarafina esit olarak yayin
Üstünü iyice yaglanmis olan kagitla örttükten sonra, orta isili firinda yarim saat pisirin
Patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve ezerek püre haline getirin
Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, atese oturtun
Bes dakika kadar karistirarak pisirin
Pismis eti firindan çikarin ve bir tabaga ters çevirerek bosaltin
Püreyi etin üzerine döküp, kasikla biçimlendirin
Rendelenmis kasar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar firina sürün ve üzer kizarincaya kadar birakin
Yemegi firindan çikarinca üstüne kirmizi biberi serpip, sicak olarak servis yapin
|
|
|