Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kılıç Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kılıç Filetosu



Bademli Kılıç Filetosu Tarifi - Bademli Kılıç Filetosu Nasıl Yapılır - Bademli Kılıç Filetosu Malzemeleri


Bademli Kılıç Filetosu


4 kılıç balığı dilimi (her biri 250 gr'lık)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulup iri dövülmüş)

2 limonun suyu


Balık dilimlerinin her yanını tuz ve pul kırmızıbiberle ovup bir kenara bırakınız

Büyük bir tavada yağı kızdırıp bademleri katınız Sürekli karıştırarak 3-4 dakika, bademler hafif pembeleşene kadar kavurunuz

Delikli kepçeyle bademleri bir tabağa çıkarıp bir kenara bırakınız Balık dilimlerini tavaya koyup her yanlarını 3'er dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız

Balıkların üstüne bademleri serpip limon suyunu dökünüz Kaynamağa başlayınca tavanın üstüne bir kapak kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çatal batırıldığında balıklar kolayca dağılacak hale gelene kadar pişiriniz

Tavayı ateşten alıp balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına yerleştiriniz

Sosunu ve bademleri üstüne gezdirip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla