Konu
:
Bademli Kılıç Filetosu
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kılıç Filetosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kılıç Filetosu
Bademli Kılıç Filetosu Tarifi - Bademli Kılıç Filetosu Nasıl Yapılır - Bademli Kılıç Filetosu Malzemeleri
Bademli Kılıç Filetosu
4 kılıç balığı dilimi (her biri 250 gr'lık)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulup iri dövülmüş)
2 limonun suyu
Balık dilimlerinin her yanını tuz ve pul kırmızıbiberle ovup bir kenara bırakınız
Büyük bir tavada yağı kızdırıp bademleri katınız
Sürekli karıştırarak 3-4 dakika, bademler hafif pembeleşene kadar kavurunuz
Delikli kepçeyle bademleri bir tabağa çıkarıp bir kenara bırakınız
Balık dilimlerini tavaya koyup her yanlarını 3'er dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız
Balıkların üstüne bademleri serpip limon suyunu dökünüz
Kaynamağa başlayınca tavanın üstüne bir kapak kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çatal batırıldığında balıklar kolayca dağılacak hale gelene kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına yerleştiriniz
Sosunu ve bademleri üstüne gezdirip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul