Yalnız Mesajı Göster

Güveç Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Kebabı



Güveç Kebabı Tarifi - Güveç Kebabı Nasıl Yapılır - Güveç Kebabı Malzemeleri


Malzemeler

• 1 kg kuşbaşı kuzu eti

• 4 adet orta boy soğan

• 3 çorba kaşığı sıvı yağ

• 5 adet domates

• 1 çorba kaşığı sirke

• 1 tatlı kaşığı bal

• 2-3 adet biber

• 1 demet kıyılmış maydanoz

• 25 su bardağı su

• Tuz

Yapılışı

1 Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın

2 Geniş bir kaseye alıp tuzla ovun ve kenara alın

3 Güveci sıvıyağ ile yağlayın

4 Domatesleri ince dilimleyin

5 Güvecin dibine bir sıra domates koyun

6 Üzerine soğan ve eti ekleyip yayıp tuz serpin

7 Maydanozu ilave edip, kalan domatesi ve bibeleri en üste yerleştirin

8 Su, sirke ve balı karıştırıp güvecin üzerine gezdirin

9 Alüminyum folyo ile kaplayın

10 Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 75-80 dakika pişirin

11 Fırını kapatın ve güveç ılındıktan sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla