Konu
:
Mersin Usulü İçli Köfte 2
Yalnız Mesajı Göster
Mersin Usulü İçli Köfte 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mersin Usulü İçli Köfte 2
Mersin Usulü İçli Köfte Tarifi - Mersin Usulü İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
Malzemeleri:
3 kilo bulgur
1 kilo kıyma et
yarım kilo doğmelik et
yeteri kadar soğan
bir tatlı kasığı karabiber
1 tatlı kasığı kırmızı biber
1,5 yemek kasığı biber salcası
1,5 su bardağı katı yağ
2 demet maydanoz
3 bardak un
Yapılısı:
Soğanlar doğranarak kıyılır
Salcası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave edilir
Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır
Diğer tarafta bulgur ıslanır, doğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar yoğrulur
Yumurta buyukluğunde bezelere ayrılır
Bezeler fincan sekline gelinceye kadar parmakla oyulur
Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan koftenin icerisine bir miktar konur ve ağzı kapatılır
Bu suretle olusturulan kofteler kaynayan suyun icerisine atılır
15-20 dakika sonra cıkarılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul