06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri

İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş)
3 adet çarliston biber (iri doğranmış)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
75 ml et suyu
Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın
• Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin
• Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin
• Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak pişirin
• Üzerini açıp, 10 dak daha pişirin ve sıcak servis yapın
|
|
|