Yalnız Mesajı Göster

Tepsi Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı



Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş)

3 adet çarliston biber (iri doğranmış)

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı zeytinyağı

75 ml et suyu

Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın

• Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin

• Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin

• Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak pişirin

• Üzerini açıp, 10 dak daha pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla