Konu: Taş Köfte
Yalnız Mesajı Göster

Taş Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Köfte



Taş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri




İçindekiler:

100 gr nohut (ıslatılmış)

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

500 gr koyun kıyma

100 gr bulgur (orta boy)

2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

1 çay kaşığı zerdeçel

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy soğan

(iri doğranmış)

2 adet domates

(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

350 ml su

2 adet orta boy patates

(kalın elma dilimi doğranmış)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak pişirin Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin

• Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın

• Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin

• Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak pişirin

• Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın

• Köfte ve patatesleri yerleştirin Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 15 dak pişirin

• Kalan nohutları serpin ve 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla