06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Köfte
Taş Köfte Tarifi - Taş Köfte Yapılışı - Taş Köfte Nasıl Yapılır - Taş Köfte Malzemeleri

İçindekiler:
100 gr nohut (ıslatılmış)
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
500 gr koyun kıyma
100 gr bulgur (orta boy)
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı zerdeçel
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
(iri doğranmış)
2 adet domates
(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
350 ml su
2 adet orta boy patates
(kalın elma dilimi doğranmış)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak pişirin Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin
• Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın
• Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin
• Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak pişirin
• Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
• Köfte ve patatesleri yerleştirin Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 15 dak pişirin
• Kalan nohutları serpin ve 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|