06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Köfte

Gereçler:
Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1/4 demet 15 gram
Kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Un 3 yemek kaşığı 18 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Yumurta sarısı 1 adet 30 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Yapılışı:
Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat ve iyice sık Soğanı soy, yıka, rendele Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi iyice karıştır, 4-5 dakika yoğur Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarla, un serpilmiş bir tepsiye diz Tepsiyi sallayarak köfteleri unla Tencereye su ve kalan tuzu koy, kaynat Köfteleri kaynayan karışıma ekle, kısık ateşte 45-50 dakika pişir Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp, içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıt Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken, yemeği sürekli karıştır, bir kez kaynatıp ocağı kapat
|
|
|